Slimme verlichting

Slimme verlichting
een lumineus idee, dat is handig

Slimme verlichting

Wilt u een smart home systeem in huis maar weet u niet waar te beginnen? Geen probleem! Met deze slimme verlichtingskit heeft u in één keer alle nodige componenten om de lampen in huis slim te maken. Verbeter uw huis zonder dat u ingrijpende werken moet uitvoeren.


 

De starterskit: de eerste stap naar een Smart Home was nog nooit zo gemakkelijk.

starterskit

Met deze slimme verlichtingsset controleert u de slimme verlichting in huis én vanop afstand. U kunt ook de sfeer in huis bepalen door het licht te dimmen. Er bestaat een starterskit en een uitbreidingskit.

De starterskit bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Een mobiele gateway Valena Next with Neatmo
  • Een draadloze schakelaar/dimmer Valena Next with Netatmo
  • Een Smart+ Classic Dimmable lamp van LEDVANCE
  • Toebehoren voor bij de installatie

In de kit kunt u kiezen tussen een Classic Dimmable lamp of een Vintage Dimmable lamp.

Wat is Zigbee?

De onderdelen communiceren met elkaar via Zigbee 3.0 technologie.

Zigbee is een communicatieprotocol, net zoals WiFi en Bluetooth, wat ervoor zorgt dat slimme apparaten met elkaar kunnen communiceren. Slimme apparaten die werken met Zigbee staan niet alleen in contact met een hub of router, maar ook met elkaar. Zodra één apparaat uitvalt is het systeem nog steeds in staat om met elkaar te communiceren. Hierdoor hoeft u nooit bang te zijn dat u de lamp niet meer aan of uit kan zetten wanneer de internetconnectie wegvalt. Bovendien verbruikt Zigbee zeer weinig energie en zorgt het ook voor vele uitbreidingsmogelijkheden.


 

Gebruik uw geconnecteerde producten hoe u dat ook wil

De verlichting bedient u eenvoudig op de manier dat u wenst:

  • Via de draadloze schakelaar
  • Via de GSM en de Home + Control app
  • Via een spraakassistent


 

Slimme verlichting

 

​De volgende componenten zitten in de starterskit

Mobiele gateway Valena Next with Netatmo

Mobiele gateway

Dankzij de mobiele gateway, die met internet verbonden is via WiFi, kan ik de draadloze schakelaars Valena Next with Netatmo en de Smart+ lampen thuis of buitenshuis met mijn smartphone of via een spraakassistent besturen. Deze gateway dient als smart home hub voor alle geconnecteerde schakelaars.

Draadloze schakelaar Valena Next with Netatmo

Draadloze schakelaar

Dankzij de draadloze wisselschakelaar Valena Next with Netatmo voor verlichting kan ik een lichtschakelaar, met name in wisselschakeling, toevoegen zonder een draad te hoeven trekken. Ik plak hem simpelweg op de muur waar ik dat wens. Via de schakelaar of in de app kan ik mijn lamp ook dimmen.

Smart+ Classic Dimmable LED lamp van LEDVANCE

Dimmable LED lamp van LEDVANCE

Ik vervang mijn oude gloeilamp door deze slimme LED lamp met Zigbee technologie. Via de schakelaar van Legrand en de Home + Control app kan ik de lamp besturen en dimmen om de juiste sfeer te creëren in elke ruimte in mijn woning.

Wilt u meer weten over de Smart+ lamp? Klik hier.


 

Montage

U hoeft geen doorgewinterde klusser te zijn om dit smart home systeem te installeren. In zes stappen geeft u uw woning een upgrade.

loading...

 

Stap 1: ik connecteer de mobiele gateway met mijn WiFi router

Steek de gateway in een bestaand stopcontact, download de Home + Control app en doorloop de instructies in de applicatie.

Home + Control is gratis beschikbaar in de App Store of via Google Play


 

Stap 2: ik vervang mijn oude lamp door de Smart+ LED lamp van LEDVANCE

Ik draai de oude gloeilamp uit de fitting en steek de nieuwe ledlamp erin. Wanneer het lampje gaat branden is uw verlichting net zo slim als u.


 

Stap 3: ik vervang mijn oude schakelaar door de draadloze schakelaar

Om de nieuwe schakelaar te verbinden met de gateway houdt u de schakelaar in de buurt van de gateway, drukt u in het midden van de schakelaar totdat het rode lampje groen wordt.

Er zijn twee manieren om de draadloze schakelaar aan te sluiten:

Optie één is om de oude schakelaar in de muur te laten zitten. De oude schakelaar laat u altijd in de aan-stand staan en met de bijbehorende stickers maakt u duidelijk dat deze schakelaar niet meer gebruikt dient te worden. De draadloze schakelaar plak u vervolgens op de muur op de plek die u wenst. Vanaf heden bedient u het licht met deze draadloze schakelaar. Een lichtschakelaar vervangen was nog nooit zo simpel.

Optie 2 is om de oude schakelaar te vervangen door de draadloze schakelaar. Voordat u begint schakelt u eerst de stroom uit en controleert u of er geen spanning meer op staat. Verwijder daarna de oude schakelaar uit de inbouwdoos. Connecteer de draden aan de aansluitklem(men) volgens het meegeleverde schema. Duw de draden die zijn aangesloten op de aansluitklem terug in de inbouwdoos en zet de draadloze bediening vast met de schroeven van de inbouwdoos. Als laatste klikt u de afdekplaat vast. Uw slimme schakelaar is geplaatst.


 

Stap 4: ik beheer mijn slimme woning via de Home + Control app

Ik download de app Home + Control en de gateway verbindt zich met mijn WiFi-netwerk en brengt de communicatie tussen mijn smartphone en mijn geconnecteerde schakelaars tot stand.

Daarna kan ik mijn installatie personaliseren zoals ik dat wil. Als er scenariobedieningen aanwezig zijn in de woning kan ik deze scenario’s hierachter personaliseren. Zet de verlichting aan en uit met één druk op de knop.

Ook beheer ik mijn woning op afstand via mijn smartphone in alle veiligheid. Ik schakel mijn lichten, apparaten en rolluiken eenvoudig kamer per kamer in of uit. Bovendien wordt mijn verbruik weergegeven en word ik gewaarschuwd in het geval van een anomalie.

slimme verlichting

 

Stap 5: ik breid uit met een uitbreidingskit

Met de uitbreidingsset brengt u gemakkelijk een tweede slim verlichtingspunt aan in het bestaande slim ecosysteem.

De uitbreidingsset bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Twee draadloze schakelaars Valena Next with Netatmo
  • Een Smart+ Classic Dimmable lamp van Ledvance
  • Toebehoren voor bij de installatie

In de set kunt u kiezen tussen een Classic Dimmable lamp of een Vintage dimmable lamp.

De installatie van de uitbreiding volgt vanaf stap 2 dezelfde stappen zoals hierboven beschreven.

uitbreidingskit

 

Stap 6: ik breid uit met andere producten van LEDVANCE en Legrand

Wist u dat u met de mobiele gateway en de Home + Control app nog veel meer slimme producten kunt toevoegen in uw nieuwe slimme huis?


 

Het geconnecteerd schakelmateriaal Valena Next with Netatmo

geconnecteerd schakelmateriaal Valena Next with Netatmo

Valena Next with Netatmo maakt van uw traditioneel huis in een handomdraai een slimme woning. Behalve draadloze wisselschakelaars bestaat het gamma ook uit andere soorten schakelaars zoals draadloze scenario schakelaars opstaan/slapen en aankomst/vertrek, bedrade en draadloze rolluik schakelaars en slimme stopcontacten. Wilt u via één app uw woning kunnen beheren? Dat kan!

De Smart+ lampen van LEDVANCE

LEDVANCE

LEDVANCE is één van de wereldleiders op het gebied van algemene verlichting en biedt een breed scala aan ledverlichting, smart home producten en traditionele lichtbronnen. LEDVANCE biedt onder andere lampen aan met WiFi lampen en Zigbee technologie. Alle lampen met Zigbee technologie zijn compatibel met de mobiele gateway Valena Next with Netatmo.

De Smart Home oplossingen van Netatmo

Netatmo

Netatmo maakt toegankelijke smart home producten; van veiligheidscamera’s, tot thermostaten en van rookmelders tot luchtkwaliteitsmeters. Ze hebben alles in huis om uw woning veiliger te maken.

Alle producten van Netatmo kunnen aangesloten worden op de mobiele gateway Valena Next with Netatmo.